Gratuïtat del transport públic per als menors de 18 anys i la derogació de la llei Montoro

El transport públic és insuficient i no està adequat a les necessitats reals de Formentera. Ramírez: “La llei Montoro prohibeix fer servir el superàvit de les entitats locals per millorar la vida dels ciutadans”.

Els socialistes de Formentera proposaran al ple del Consell la creació d’una targeta jove perquè els menors de 18 anys no paguin per utilitzar el transport públic. També presentaran una moció perquè el Govern Balear insti al Govern Central a què derogui la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de L’Administració Local, perquè “la taxa de reposició de funcionaris és zero”, i “impedeix que millori la qualitat dels serveis que es presten als ciutadans”.

Ana Juan ha afirmat que davant la imminent caducitat del contracte amb la concessionària de transport públic, i la redacció de l’avantprojecte de llei que regularà l’entrada de vehicles a Formentera, “és el moment d’incloure aquesta mesura en la redacció del nou acord”. De la mateixa manera ha incidit en què “s’haurien d’incorporar noves disposicions per aconseguir un servei més sostenible, així com millorar la PM820 per dotar-la d’un carril bici segur i en condicions”.

En aquest sentit, la consellera del PSOE ha dit que “és l’hora de crear consciència i facilitar a la gent perquè deixi el cotxe a casa”, i ha afegit que, “implantar aquesta mesura, suposaria menys vehicles circulant a la carretera i una passa endavant per educar als joves en la importància de fer servir una mobilitat pública”.

D’altra banda, els socialistes de Formentera defensen la derogació de la Llei Montoro per poder reconstruir l’Estat del Benestar, mitjançant la prestació de serveis socials, la política d’habitatge, la construcció d’escoletes i centres escolars. Denuncien que és un instrument ideològic de centralització i control competencial de les administracions locals i autonòmiques, que preveu la privatització de determinats serveis de titularitat pública.

Ramírez assegura que el Real Decret Llei que prepara el Govern Central per poder gastar el superàvit del 2017, “és insuficient perquè els serveis públics continuen tenint una taxa de reposició de personal zero i impedeix que es millorin la qualitat dels serveis que es presten als ciutadans”.

En aquesta línia, el conseller del PSOE assegura que “les entitats locals balears tenen el dret de disposar dels 500 milions d’euros del superàvit, perquè els serveis estan saturats, l’atenció que rep el ciutadà és retarda i no poden realitzar inversions productives per a la població”.

De la mateixa manera, el portaveu dels socialistes de Formentera, ha defensat que “amb la gestió d’aquests recursos milloraria l’educació de zero a tres anys, el planter de la policia local i la tramitació burocràtica del Consell, entre altres prestacions”.

La moció també contempla la derogació de la regla de despesa a les entitats locals sanejades, la recuperació de l’autonomia local i la reforma del finançament local i autonòmic.